Wednesday, October 27, 2010

Järjettömän hyvä näkkäriresepti

Jotakin piti tehdä - ja tein näkkilepiä. Kauneutta niille ei siunaantunut, mutta uskomattoman HYVIÄ niistä tuli.


Tarkoituksena oli saada näkkärit valmiiksi ennen kuin Roope tulee töistä, mutta se ei aivan onnistunut. Luulin nimittäin Roopen pääsevän vasta tuntia myöhemmin, mitä hän oikeasti pääsi. :) No, tuoksu sentään oli jo vastassa, eikä kauaa kestänyt siihen, että ensimmäisiä leipiä rouskuteltiin. Kunnolla nuo eivät kyllä ehdi kuivamaan, tulevat nimittäin varmasti syödyiksi melko reippaaseen tahtiin.


Jos jotakuta innostaa kokeilla, niin tässäpä on ohje. Jostain sen pohjan löysin, mutta muuntelin sitä heti oman mieleni mukaan. Tee sinä samoin, jos siltä tuntuu.

Ruis-speltti-näkkileipä
½ dl sulatettua voita
1½tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
2½dl kylmää vettä
1 dl speltti mannaryynejä
2 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja

Sekoittelin ainekset tuossa järjestyksessä muovikulhossa, ensin lusikan avulla, sitten käsin taikinaa vaivaten.Taikinasta tulee todella tiivis pallo. Siitä sitten vain kaulimaan todella ohkaisia levyjä. Itse yritin hienostella painelemalla muodon luun muotoisella piparimuotilla ja kuvioimalla pintaa lihanuijalla. 25 luuta ja koirille pienet maistiaiset, sen verran taikinasta tuli.

Paistaminen tapahtui reilu 220 asteisessa uunissa 7 minuutin ajan. Sitten jäähdyttelin leivät korissa avoimen ikkunan äärellä (kun oli kiire päästä syömään).

Näitä söi isäntä, näitä söi emäntä ja koirat valuttivat kuolaa (ja saivat maistiaiset) kohtuullisen paljon vieressä.

1 comment:

Anonymous said...

Moi Petra!
Olin eilen kuulemassa kun puhuit seurakunnassamme parissa tilaisuudessa ja kun tätä blogiasi mainostettiin, niin pakkohan se oli tulla tsekkaamaan. Lukulistalle päätyy tämä taatusti!
Täytyy sanoa että molemmat saarnasi koskettivat ja osuivat maaliin, Jumala puhui sun kautta todellakin mulle ja varmasti monille muillekin, toivottavasti kaikille:) Lisäksi sun huumori kolahti muhun niin se oli vaan plussaa:D
Olen itsekin masennukset ym. "rämpimiset" läpi käynyt ja itse asiassa ihan tässä lähi aikoina saanut uudistua, antautua Herralle 100%, saanut kokea taas ensirakkauden.
Jos kiinnostaa, käy tsekkaamassa mun päiväkirjatyylinen blogi http://keijujakeijuja.blogspot.com/. Ok, tuo nimi on vähän outo mutta teksteissäni sen merkitys aukeaa:D

Siunausta, sisko! t. Shere a.k.a. Tuija